VTNL AGENDA 2017

* VTNL Expositie Trillingen
MOW - Museum De Oude Wolden, Bellingwolde
2 april t/m 20 augustus 2017
Opening zondag 2 april 14:30 uur (Uitnodiging).
Open: woensdag, donderdag en vrijdag: 11 – 17 uur / zaterdag en zondag : 13 – 17 uur
Overige dagen: open op afspraak.

Samen met curator Ingeborg Entrop onderzoekt onze Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo het thema Trillingen.

Onze aardbol is continu in beweging. We zien dat niet direct, maar merken dat onder meer door de wisseling van dag en nacht, van eb en vloed, van de seizoenen. Ook op microschaal trilt onze omgeving er lustig op los. Die trillingen ervaren wij bijvoorbeeld als licht en kleur, of als geluid. En al die grote en kleine trillingen tezamen laten ook ons mensen niet onbewogen. Denk bijvoorbeeld aan wat een verstilde zonsopkomst, het eerste zwaluwgekwetter in de lente of de overdonderende kleurenpracht van herfstbomen met onze stemming kan doen...

De resultaten in schilderijen, objecten en installaties zijn straks te zien in de spannende tentoonstelling Trillingen. Tijdens deze expositie ontrafelen 24 kunstenaars van onze vereniging ieder op geheel eigen wijze de zichtbare èn onzichtbare bewegingen die ons dagelijks omringen. De expositie is te zien van 2 april t/m 20 augustus in museum De Oude Wolden in Bellingwolde (museumdeoudewolden.nl/). Deelnemende kunstenaars zijn: Anneliet van Beelen, Klaas Bil, Diek Boerman, Kitty Boon (in samenwerking met muzikant Sander Baan), Binie Bos-Harms, Anette Ebert-Westerhuis, José Geertzen, Janneke Gelling, Nico Hans de Gier, Linda Keuris, Mirjam Kerstholt, Eske Koetje, Gea Koopman, Bernhard van Loon, Wim Peters, Tobi van Ringen, Jitske Rinsma, Mare Sliedrecht, Peter Tholen, Hieke Veenstra, Gerda Veldman, Maya Vermeulen, Lia Vriend en Hans van Wouwe.  

VERDER VERWACHT IN 2017

* VTNL in de Bonifactiuskerk in Vries
In het kader van Tynaarlo Culturele gemeente van Drenthe 2017 biedt kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo in juli en augustus een uitgebreid programma aan in de Bonifatiuskerk in Vries. Met exposities, theaterstukken en de toren van Babel. Het overkoepelende thema van de activiteiten is ‘Beeldtaal verbindt’. Meer informatie is te lezen op www.festyvals.nl.
 

VTNL AGENDA 2016/2017

* Onze vereniging is uitgenodigd te exposeren in de prachtige galerie van Woonzorgcomplex Mozaïek in Zuidlaren. Zestien leden laten hun drie favorieten werken zien in de expositie 'Kunstenaarsvereniging Vantynaarlo te gast': wethouder Miriam van Dijk zal de expositie openen op zondag 11 december om 15.00 uur (Uitnodiging). De expositie is te zien van 11 december 2016 tot en met 19 februari 2017 (Ludinge 13, dagelijks geopend van 13 - 17 uur).