Expositie ‘Kunst bij de thee ‘ (Janneke Gelling, Mirjam Kerstholt e.a.)

DATUM: 30 september 2018
Activiteit: expositie 'Kunst bij de thee’
VTNL-leden: Janneke Gelling en Mirjam Kerstholt
Locatie: Theeschenkerij Homanshof, Lunsenhof 20 Anloo
In Kunst bij de Thee 2018 staat de MENS in zijn verschillende verschijningsvormen centraal. De architectuur van het lichaam is het uitgangspunt. Dit wordt in abstractie en in decoratie getoond in beeldende en toegepaste kunst.
In de Theeschenkerij Homanshof kunt u genieten van koffie of thee met daarbij zelfgemaakte taart en andere lekkernijen van het seizoen.


Expositie ‘Waterwerken‘ (Mieke Heitling e.a.)

DATA: 9 september t/m 29 oktober 2018
Activiteit: expositie ‘Waterwerken’
VTNL-lid: Mieke Heitling
Locatie: Galerie Paterswolde (Hoofdweg 161)
Het najaar en daarmee de herfst is weer in aantocht en dit gaat doorgaans gepaard met het nodige hemelwater. Hoewel in de huidige tijd van klimaatverandering het niet altijd meer duidelijk is in welk jaargetijde we precies leven. Waterwerken is het thema van de expositie. En de kunstenaars hebben zich zodoende laten inspireren door water in de breedste zin van het woord. Water in de vorm van pure regendruppels op de vooruit van een auto of water als medium in een aquarel. Het belooft een zeer gevarieerde en verrassende expositie te worden.
 


Bestand toevoegen: 

Expositie ‘Grenzen’ (Hieke Veenstra)

DATA: 8 september t/m 21 oktober 2018
Activiteit: solo-expositie ‘Grenzen’
VTNL-lid: Hieke Veenstra
Locatie: Galerie StauBlau, Staugraben 9 Oldenburg (D)
Er is een selectie gemaakt uit het werk dat Hieke sinds 1999 tot heden maakte aan de voormalige grens die Oost en West Duitsland scheidde. Het werk wordt voor het eerst in zijn geheel getoond in een sfeervolle ruimte. De opening is 8 september om 15.00 uur. Op 30 september wordt een lezing verzorgd over Grenzen geïnspireerd op het werk van Hieke door Dr. Uta Fleischmann, filosoof. Deze lezing zal om 18.00 uur in de galerie plaatsvinden.
 


Expositie 'Sferische landschappen' (Kitty Boon e.a.)

DATA: 29 juli t/m 22 september 2018
Activiteit: expositie ‘Sterische landschappen
VTNL-lid: Kitty Boon
Locatie: Grote Kerk, Schoolstraat 5 Emmen
Openingstijden van de Grote Kerk: woensdag, donderdag en zaterdag van 13.00-17.00 uur.
Kitty Boon laat een wereld zien die vervreemdend, mysterieus en poëtisch is. Boon neemt ons mee in haar werk op een sferische reis, deze reis is soms absurd en soms verwarrend. Alledaagse beelden en persoonlijke ervaringen wordt door Boon gebruikt en gemanipuleerd om nieuwe verhalende werelden te scheppen.
Voor Boon is het proces van creëren interessant; filosoferend, onderzoekend, regisseert ze een beeldverhaal. In de foto's ontstaat mysterie, vervreemding en melancholie. Het totaal maakt dat de kijker een ervaring van een gevoelige poëtische sfeer kan waar te nemen.
   


Bestand toevoegen: 

Kunstroute Open Stal (Mieke Heitling, De Kraaien e.a.)

DATA: 28 juli t/m 26 augustus 2018
Activiteit: Kunstroute Open Stal in Oldeberkoop
VTNL-leden: Mieke Heitling en De Kraaien: Gea Koopman, Jitske Ritsma, Eske Koetje en Peter Tholen
Locatie: Oldeberkoop (Friesland)
Adres: diverse (zie website Open Stal)
Stichting Open Stal organiseert van 28 juli tot en met 26 augustus 2018 voor de 47ste keer de kunstroute Open Stal in Oldeberkoop: het thema is Nieuwe wereld. Op een 20tal verrassende locaties zoals o.a. tuinen, kerk, stal, school, toneelzaal, garage, bos met waterpartijen, maar ook in galeries wordt geëxposeerd. Mieke Heitling toont haar grote beelden met stevige, monumentale vormen en krachtige richtingen en vlakken. Kunstenaarscollectief de Kraaien werken samen waarbij steeds nieuwe initiatieven ontstaan, ze gaan graag buiten de gebaande paden. De installatie RESET is in de week voor de opening ontstaan uit de samenvoeging van ideeën, voorwerpen, licht en inspiratie.
Bezoek Open Stal tussen 28 juli en 26 augustus, dagelijks van 13.00u tot 18.00u. Werk van De Kraaien is te zien op locatie 1 De Weger. Werk van Mieke Heitling is te zien op locatie 2.


Expositie AKKA (Peter Tholen, José Geertzen e.a.)

DATUM/DATA: 15 juli – 6 september 2018
Activiteit: expositie AKKA – Alumni Klassieke Academie’
VTNL-leden: Peter Tholen en José Geertzen
Locatie: Galerie Paterswolde, Hoofdweg 161 Paterswolde
De groep afgestudeerden van de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen hebben zich in 2016 georganiseerd tot AKKA: Afgestudeerde Kunstenaars Klassieke Academie. Een expositie van deze groep kunstenaars is verrassend door de verschillende onderwerpen en stijlen van de tentoongestelde werken.


Bestand toevoegen: 

Expositie Schilderijen (Eske Koetje)

DATA: 15 juli t/m 26 augustus 2018
Activiteit: expositie “Schilderijen’
VTNL-lid: Eske Koetje
Locatie: restaurant ‘Bij de Buren’
Adres: Woonzorgcentrum Mozaiek Ludinge 13 Zuidlaren.
In Galerie Mozaiek en restaurant "bij de Buren' worden op 15 juli twee exposities geopend. 'Collages' is te zien in de Galerie, de Schilderijen van Eske Koetje zijn te zien in de eerste expositie vn het restaurant van Woonzorgcentrum Mozaiek.  De opening vindt plaats op zondag 15 juli om 15.00 uur.


Bestand toevoegen: 

Expositie Bonifatiuskerk Vries (Nico-Hans de Gier)

DATA: juni – 15 juli 2018
Activiteit: expositie schilderijen en houten beelden
VTNL-lid: Nico-Hans de Gier
Locatie: Bonifatiuskerk, Brink 3 Vries
Van begin juni tot half juli is de Bonifatiuskerk in Vries dagelijks opengesteld vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Het monument op zich is de moeite waard om te bekijken, maar gedurende deze periode zijn er ook exposities te bezichtigen. De eerste expositie is ingericht door Nico Hans de Gier, beeldend kunstenaar uit Vries. Hij exposeert schilderijen en houten beelden.


Bestand toevoegen: 

Project Fantastisch Vreemd Voertuig (Kitty Boon, Anette Ebert-Westerhuis, Gea Koopman e.a.)

DATA: 6-7-8 juli 2018
Activiteit: Kunstroute tijdens FestivalderAa 
VTNL-leden: Kitty Boon, Anette Ebert-Westerhuis, Gea Koopman
Locatie: Borgweg Schipborg
Wie maakt er allemaal rotzooi? En wie ruimt dit vervolgens dan weer op? Met dit thema gingen kinderen van groep 1 en 2 van alle basisscholen in de gemeente Aa en Hunze tijdens het Cultuurmenu project Sweep Dreams aan de slag. Eerst gingen ze onder leiding van kunstenaars Kitty Boon, Annet Ebert-Westerhuis en Gea Koopman met zelf verzameld afval een Fantastisch Vreemd Voertuig bouwen. Daarna keken zij naar de voorstelling Sweep Dreams van Duo Gi-Jo. Het project sloot aan op het lespakket Afval en bewegen, dat het IVN aanbood aan de scholen. De creaties zijn te bewonderen tijdens FestiValderAa!


Bestand toevoegen: